Jurnal de Vegan a inventat „Ziua fara graba”

Azi dimineata, dupa ce am cules o lada mica de legume,  gradina cred ca m-a inspirat sa inventez Ziua Fara Graba. Ia-ti si tu ziua asta, o data pe saptamana, incetineste-ti ritmu’ si fa-ti ceva frumos.

Reteta calma pentru Ziua fara Graba:

Te trezesti in jur de 8 dimineata, cand e inca racoare. Pui hartie de copt in tava si arunci in ea, asezate frumos: 6 rosii coapte bine, taiate in jumatati, un morcov, o bucata zdravana de telina, un ardei gras, o juma’ de vanata, o juma de ceapa si neaparat, da’ neaparat 6-7 catei de usturoi cu tot cu coaja. Trimiti peste toate astea o ploaie scurta de ulei si le dai la cuptor sa se coaca linistite. La 125 de grade ca nu se grabesc nicaieri.

Cand s-au facut? Cand se uita frumos la tine si-ti arata ca poti sa le dai hainele jos fara efort prea mare. Intre timp, ti-au umplut bucataria de miros d-ala de merita povestit.

Le scoti cu grija si le dai cojile jos. Doar la alea care au si vor. Le pui in blender, arunci peste ele o mana de busuioc proaspat si una de menta la fel si pasezi bine.

Arunci treaba asta intr-o oala rosie, nu de alta da’ o sa-ti deoache toti licoarea, pui peste ea inca vreun litru de apa sau mai bine si dai la foc mic 5-10 minute. O atingi usor, aproape fara sa-si dea seama, cu niste sare, cu niste piper, boia dulce, cimbru si doar daca mai vrei, cu o lingura, doua de ulei. Eu n-am mai pus ca o beau si rece din cana aia mare de zici ca-i castron cu toarta.

11110746_1179366518756566_8307593651020426095_n

0 comments