Noul magazin Gusturi Romanesti e pe gustul Jurnalului de vegan!

Cu doua zile in urma, intram in primul magazin Gusturi Romanesti deschis in Bucuresti, pe Bulevardul Ion Mihalache, nr. 104, unde un domn si o doamna imbracati in costume populare romanesti, m-au intampinat cu paine si sare.

In pragul sarbatorilor de Paste, Mega Image a deschis primul magazin Gusturi Romanesti, ce va oferi consumatorilor o gama larga de produse cu specific romanesc, realizate dupa retete traditionale, autentice si recunoscute pentru calitatea si expertiza fiecarei zone a tarii.

Noul magazin Gusturi Romanesti are o suprafata de vanzare de 134 mp si este deschis in una din fostele locatii Angst, transformata in totalitate intr-un nou concept.

logo gr

Ceea ce m-a impresionat inca din primele secunde in care am intrat in noul magazin, a fost decorul acestuia. Amenajarea sa a cautat sa creeze o atmosfera intocmai care sa evoce nostalgia, traditia si cuvinte demult uitate precum palimar, blidar, ciubar sau cerdac. Astfel, chiar la nivelul strazii, pe fatada magazinului se pot vedea sculptate in lemn masiv de fag cu motive specifice romanesti. Acestea sunt incadrate de rame din metal pentru a le pune in evidenta si sunt lasate sa “imbatranesca” asemenea caselor “batranesti”.

Magazinul Gusturi Romanesti ofera o selectie de 380 de produse din categorii diverse:

  • Fructe si legume
  • Lactate si branzeturi
  • Carne
  • Delicatese
  • Produse culinare
  • Panificatie
  • Bauturi
  • Dulciuri

Bineinteles ca Jurnal de Vegan a fost acolo pentru doar cateva dintre categoriile de mai sus, excluzand carnea, lactatele si branzeturile. Am luat la rand raft cu raft pentru a va arata produsele din magazinul Gusturi Romanesti ce se potrivesc stilului de viata vegan.

bunatati

Primul loc care mi-a atras atentia a fost cel pentru legume/fructe, care deocamdata era doar pe jumatate plin, cu produse de sezon, mai exact doar salata verde, ceapa si usturoi verde. Insa Adrian Nicolaescu, director Marketing al Mega Image ne-a lamurit: “Sortimentatia din magazin va respecta si sezonalitatea locala a produselor: in aceasta perioada spre exemplu veti gasi in magazin numai legumele roamanesti de sezon, urmand ca din Mai- Iunie sa se extinda sortimentatia cu mai multe fructe si legume Gusturi Romanesti.”

verdeturi bune

Un alt colt unde m-am oprit a fost cel al muraturilor care aratau absolut minunat. Convingeti-va si voi:

muraturi

Pe langa produse alimentare, in noul magazin Gusturi Romanesti am gasit si vase de lut, lucru care m-a uns pe suflet, mai ales ca la raftul unde le-am gasit, statea frumos asezat mesajul asta:

vaselut2

Ceea ce m-a uimit si m-a surprins foarte placut a fost faptul ca pentru brandul Gusturi Romanesti, Mega Image lucreaza cu antreprenori locali si extrem de pasionati.

De exemplu, selectia de uleiuri din seminte presate la rece, absolut minunate, pe care o au in magazin, este asigurata de Felicia Tulai care a inceput acest business cu doar patru ani in urma. Aici puteti gasi de la ulei de floarea sorelui, la ulei de canepa, ulei de nuca (E genial), ulei de rapita sau ulei din seminte de in. Calitatea uleiurilor pe care le gasiti si in Mega Image sub marca Gusturi Romanesti a fost deja recunoscuta: in 2014, firma producatoare a devenit furnizor al Casei Regale a Romaniei si a obtinut premiul Superior Taste Award pentru uleiul de floarea- soarelui, dupa ce acesta a fost testat si evaluat de bucatarii cu stele Michelin de la iTQi (Institutul de Calitate si Gust de la Bruxelles).

uleiuri

Razvan Rusu este un alt antreprenor de scoala noua – acesta nici nu-si terminase studiile cand si-a inceput un business propriu, vrajit de o idee frumoasa si de un loc minunat. Acum, la doar 25 de ani, stie ca important este sa incepi sa faci ceea ce-ti doresti, cat mai bine, iar lucrurile se rostogolesc apoi de la sine.

Razvan este magicianul minunatelor dulceturi marca Gusturi Romanesti, pe care l-am prins in plin discurs atunci cand am ajuns, un discurs sincer si amuzant al unui tanar extrem de entuziasmat si impacat cu lucrurile pe care le face.

Razvan ne-a marturisit ca fabricuta in care sunt produse dulceturile a fost construita chiar la marginea padurii, intr-un sat parca desprins din basme, strajuit de muntii Gurghiului, in judetul Mures. Acestea ne-a mai spus ca fabrica are aspecctul unei case obisnuite din partea locului, dar a fost amenajata pentru productie in regim traditional: nu gasim aici niciun utilaj sau linie de productie, ci doar soba pe lemne si gospodine pricepute! Da! Dulceata Gusturi Romanesti este facut de femei din sat, mai exact, de doamna Veronica si alte trei gospodine!

Masterand la Agrobusiness si absolvent de economie agroalimentara, Razvan a reusit in scurt timp sa produca dulceturi naturale, asa cum se fac dintotdeauna in acele locuri. “Fa-te vesel, gazda buna!”, spun oamenii din partea locului cand intra in casa cuiva – si acelasi efect par sa-l aiba si dulceturile Gusturi Romanesti preparate in Mures.

dulceturi

dulceata razvan editie

Ce altceva mai puteti cumpara din noul magazin, sunt cateva sortimente de zacusca, vinuri si multe alte bunatati. Pana ajungeti in magazinul Gusturi Romanesti va las aici cateva poze de la lansare. 😉

zacusca hribi

vinuri

dulceata editie

editie

radu anton editie

covrigi

20150416_102947

0 comments